Digitointi

Miksi digitoida?

Tallenteiden toistolaitteet ovat jo monilla hajonneet, eikä filmien ja nauhojen katselu enää onnistu. Osa vanhoista tallenteista on jo nyt heikentynyt – siksi ne on hyvä digitoida, jotta niillä olevat arvokkaat muistot saataisiin säilytettyä. Kun digitointi on tehty, niin on syytä huolehtia varmuuskopioinnista. Nykyiset tallennemuodot tulevat säilymään hyvin pitkään ja senkin jälkeen tarvittavat formaatinmuutokset uusiin formaatteihin on helppo tehdä tietokoneen ja sen ohjelmistojen avulla.

Kaikkein nopeimmin tuhoutuvat videonauhat. Videosignaali on talletettu magneettisesti nauhalle ja kun tämä magneettisuus heikkenee, niin lopulta kuva ei enää näy. Vaikkei kuva enää näkyisikään normaalilla kotinauhurilla, niin se todennäköisesti näkyy paremmalla nauhurilla, jossa on mm. aikavirhekorjain ja digitointi voidaan tehdä onnistuneesti.

Videonauhojen digitointi on järkevä tapa varmistaa vanhojen muistojen säilyminen tuleville sukupolville. Digitoinnin jälkeen videoista on helppo tehdä kopioita läheisille tai varmuuskopioita omatoimisesti.

Lähes jokaisesta kodista löytyy vanhoja videokasetteja joiden sisältö on täysin mysteeri, tai sisältö on tärkeää mutta ei löydy enää VHS-nauhuria tai sopivaa videokameraa? Tämä on hyvin yleinen tilanne mutta siihen löytyy helppo ratkaisu. Tuo itse tai lähetä videonauhasi meille RAUMALLE niin digitoimme videonauhasi nykyaikaiseen muotoon, jotta voit taas palata elämän tärkeisiin hetkiin ja saat arvokkaat muistosi jälleen käyttöön. Toimii myös erittäin hyvänä lahjana.

digitointi
 

Videot muistitikulle tai DVD-levylle

Digitoimme Rauman keskustassa sijaitsevassa myymälässämme VHS, VHS-C, MiniDV ja Hi8 kasetit joko muistitikulle, kiintolevylle tai DVD-levylle. Mikäli kyseessä on jokin ”eksoottisempi” nauha niin suurella todennäköisyydellä senkin digitointi onnistuu. Tällöin toimitamme materiaalin luotettavalle yhteistyökumpanillemme joka hoitaa ns. hankalammat tapaukset.

Digitoinnin yhteydessä numeroimme jokaisen kasetin ja teemme muistitikulle numeroa vastaavan kansion josta haluttu video löytyy helposti.

Videokasetit digitaaliseen muotoon

Videonauhat tallennamme MPEG2- tai MPEG4 -muotoon, jonka jälkeen voit halutessasi editoida videoita itse omilla laitteillasi. DVD:lle tallennettuna videot tulevat yleisessä VOB-muodossa. Tarvittaessa muutamme videosi lähes mihin videotiedostomuotoon tahansa lisämaksua vastaan.

Videokasetit digimuotoon nopeimmillaan muutamassa tunnissa

Kyllä, luit oikein. Joskus on sellaisia ikäänkuin ”sopivia hetkiä”, jolloin olemme saaneet edellisen digitoinnin valmiiksi ja koneet odottelevat uutta digitoitavaa niin silloin on sopiva paikka tehdä siirto pikaisesti. Tämä ei tietenkään aina ole mahdollista mutta kannattaa kysyä. Tuotantotiloissamme on kolme eri digitointilinjaa digitointia varten niin silloin tällöin on hetkiä, kun kaikki linjat eivät ole käytössä ja voimme siirtää yksittäisiä nauhoja nopeimmillaan muutamassa tunnissa.

Digitoimme videonauhat USB-muistille, kovalevylle tai DVD-levyille.

Tallennamme videonauhasi muistitikulle (suosituin), omalle ulkoiselle kovalevylle MPEG2 tai MPEG4 -muotoon, jolloin voit editoida videosi itse. Voimme halutessasi tallentaa myös DVD-levyille yleiseen VOB-muotoon, jolloin DVD aukeaa suoraan DVD-soittimessa. Tarvittaessa muutamme videosi lähes mihin videotiedostomuotoon tahansa lisämaksua vastaan.

Hinnasto

KAPPALEMÄÄRÄÁ HINTA
1 nauha35 €
2-9 nauhaa29 €
yli 10 nauhaakysy tarjousta
  
  •